Logo Loading

Qëllimi i trajtimit ortodontik nuk është vetëm dhënia e kontributit estetik duke  korrigjuar mospërputhjen midis dhëmbëve dhe në nofull. Përveç kësaj, nder funksioneve më të rëndësishme të këtij specializimi është parandalimi i kariesit të mundshëm te dhëmbëve, sëmundjeve të dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve dhe problemeve e kyçeve.

Problemet e ortodontisë mund të fillojnë në fëmijëri, si dhe në moshën madhore për shkak të problemeve të tilla si humbja e hershme dhe përhershme e dhëmbëve, sëmundjet e mishrave të dhëmbëve apo traumat. Prandaj, ekzaminimi i parë ortodontik në moshën 6-7 vjeç, kur dhëmbët e qumështit fillojnë të bien, mundëson që shumë probleme ortodontisë të trajtohen shumë lehtë.

 • Për të ofruar një pamje dhe buzëqeshje estetike për njerëzit
 • Parandalimi i kariesit dhe sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve që mund të paraqiten për shkak të vështirësisë së pastrimit të dhëmbëve të kryqëzuar
 • Parandalimi i shqetësimeve të mundshme lidhur me nyjën e nofullës ose korrigjimi i atyre ekzistuese
 • Trajtimi ortodontik ndihmon eliminimin në kafshimin e dhëmbëve, dhimbjen e kokës dhe fytyrës që mund të paraqitet për shkak të zakonit të shtrydhjes së dhëmbëve ose çrregullimeve të tjera ortodontike.

 • Pllakë Transparente ( Aligner)
 • Briketa Transparente me baze Porcelani (Qeramike)
 • Briketa Metalike
 • Aparate të Lëvizshme
 • Trajtimi Ortodontik Parandalues Myobrace

Është një metodë e trajtimit ortodontik e cila realizohet pa përdorimin e mbajtëseve, duke përdorur vetëm pllaka transparente (aparate) që mundësojnë dhëmbët të arrijnë në pozicionin e dëshiruar. Në këtë metodë, pllakat transparente, të cilat  krijohen në një mjedis kompjuterik plotësisht të personalizuar për të arritur rezultatin e dëshiruar, prodhohen nga metodat e 3D. Këto pllaka, të cilat ngjiten më pas tek dhëmbët, mundësojnë lëvizjen e dhëmbëve në nivelin e milimetrit për të arritur pozicionin e dëshiruar, gjë që siguron përmirësimin e dhëmbëve.

Po, është e mundur të shihni planin tuaj të trajtimit e cila është dizajnuar në një mjedis virtual në tre dimensione. Ju mund të shihni jo vetëm rezultatin e trajtimit, por edhe lëvizjen e dhëmbëve tuaj gjatë gjithë trajtimit.

Trajtimi transparent i pllakave është një metodë trajtimi që mund të aplikohet për çdo person të moshës 13-14 vjeç e me lartë. Metoda më e preferuar në vitet e fundit, me kontrollin dentar ju bënë të mësoni se a i përmbushni kushtet për trajtim apo jo.

Karakteristika më e rëndësishme të pllakave transparente është se ato janë pothuajse tërësisht të padukshme. Eshtë shumë e dobishme për njerëzit që kujdesen për pamjen e tyre, të cilët mendojnë se telat ortodontike do të ndikojnë negativisht në punën e tyre. Nuk ka ndikime në të folurin. Me funksionin plug-and-play, ju mund të hiqni pllakat tuaja transparente në çaste të ahengjeve tuaja, në takimet dhe ditët e tjera të rëndësishme. Heqja e saj gjatë ngrënies është një avantazh tjetër i rëndësishëm. Fakti që hiqet gjithashtu gjatë kujdesit dhe larjes ndihmon në ruajtjen e higjienës orale më të qetë.

Në mënyrë që dhëmbët të lëvizin, është e nevojshme të aplikoni një forcë mbi dhëmbët. Pllakat transparente gjithashtu ushtrojnë forca për të siguruar lëvizjen e dhëmbëve. Për shkak të këtyre forcave, do të ndihet një presion tek dhëmbët për disa ditë. Në ditët vijuese, dhëmbët tuaj do të vazhdojnë të lëvizin, por shqetësimi që ju e ndihni tek dhëmbët tuaj do të kalojë.

Kontrollet zakonisht jepen çdo 4-6 javë, por mjeku juaj mund të dëshirojë t’ju shohë gjate një periudhë të ndryshme kohore për të kryer disa procedura. Gjatë kontrolleve, një simulim kompjuterik i pacientit behet e gatshme, imazhi aktual intraoral dhe imazhi i kompjuterit krahasohen në kohën kur pacienti është i pranishëm, dhe trajtimi vazhdon në përputhje me rrethanat. Zbatohen operacionet e vendosjes / heqjes. Para se të filloje trajtimi pllakat dorëzohen te gjithë pacienteve tanë qe e kanë të pamundur të vijnë ne kontrolla te rregullta, sidomos pacienteve qe vijnë nga jashtë. Megjithatë, ne mënyrë që të monitorojnë procesin, pacientet nuk duhet të anashkalojnë kontrollet mjekësore.

Rekomandohet ta hiqni atë, pasi që substanca termoplastike do të deformojë në pije shumë të nxehta për shkak të strukturës së saj. Por ju nuk keni nevoje ta hiqni atë në temperaturë normale ose gjatë konsumimit të pijeve të freskëta.

Ju duhet ti mbani ato mesatarisht 20-22 orë në ditë. Pllakat transparente të mbajtura vetëm gjatë natës nuk do ta përfundojnë trajtimin tuaj ashtu siç ju dëshironi. Idealja është ta hiqni vetëm kur jeni duke kryer nevojat e ushqimit.

Pllakat transparente kanë një strukturë transparente, ne këtë mënyrë edhe personat të afërme  tuaj nuk do te vërejnë dukjen e tyre.

Sigurisht që mund ta mbani. Ju vazhdoni trajtimin tuaj ortodontik pa e dhënë kompromis, domethënë aktivitetet tuaja të përditshme e vazhdoni me trajtimin e Pllakës Transparente.

Është një trajtim ortodontik fikse që siguron korrigjimin e dhëmbëve të kryqëzuar me ndihmën e pjesëve mbajtëse në formë katrore, të vogla, me baze çeliku të inox të quajtura briketa në sipërfaqet e përparme të dhëmbëve dhe mbajtëset e vendosura brenda këtyre briketave. Mbajtëset metalike estetikisht nuk janë të preferuar sepse ato janë të dukshme në raste të buzëqeshjes.

Gjate viteve te fundit, me zhvillimin e teknologjisë ortodontike, llojet e telit (briketave) gjithashtu kane treguar rritje. Briketat transparente me bazë porcelani janë mbajtëse ortodontike me përbërje te materialit qeramikë që kane të njëjtën strukturë dhe efekt si mbajtëset metalike, të cilat kanë një gamë të gjerë përdorimi në trajtimin ortodontik të palëvizshëm. Preferohet veçanërisht nga të rriturit dhe ata që hasin shqetësime estetike sepse ato janë shumë më estetike dhe të padukshme ne krahasim me briketat metalike.

Trajtimi ortodontik fikse mund të aplikohet tek pacientët e të gjitha grup moshave nga 11 deri në 12 vjeç pas formimit të dhëmbëve të përhershëm.

Për shkak se mbajtëset aplikojnë një sasi të caktuar force në dhëmbë kur vendosen për herë të parë, mund të ndihet një dhimbje e lehtë, por nuk ka dhimbje të vazhdueshme dhe të forta. Kjo gjendje, e cila ndryshon nga personi në person, kthehet në gjendjen normale brenda 2-3 ditëve. Përveç kësaj, kujdesi i mirë oral gjatë gjithë trajtimi është një nga faktorët me te rëndësishme që e zvogëlojnë dhimbjen.

Kontrollet ne trajtimet ortodontisë ndryshojnë prej 4 deri ne 6 javë. Kjo periudhë mund të jetë më e shpeshtë në muajt e parë të trajtimeve ortodontisë.

Trajtimi i ortodontisë fikse nuk ka efekte anësore siç është prishja e dhëmbëve. Prishja e dhëmbëve është një rezultat që do të ndodhë nëse trajtimi ortodontik kryhet ose jo për shkak të higjienës orale të pamjaftueshme. Nëse e pastroni mirë gojën gjatë periudhës së caktuar të trajtimit ortodontik, do të parandaloni prishjen e mundshme të dhëmbëve.

Trajtimet ortodontisë të realizuara me mbështetje nga sipërfaqet e përparme të dhëmbëve nuk ndikojnë në folurin e personit.

Çrregullimi për të cilin pacienti është duke u ankuar gjithashtu do të ndikojë në përmbajtje dhe për këtë arsye kohëzgjatja e planit të trajtimit ortodontik që ai do të shih. Ndërsa problemet më të thjeshta ortodontike mund të zgjidhen brenda disa muaj, shumë trajtime ortodontike kanë rezultate të suksesshme për periudha të tilla si 1 deri ne 2 vjet, në varësi të llojit të problemit te paraqitur.

Në fazën e largimit te mbajtëseve, dhëmbët janë të fiksuar me njëri-tjetrin me një tel të hollë (tel fiksues), të cilin ne e quajmë mbajtës, i cili mban në pjesën e brendshme të dhëmbëve të përparmë 6-8. Ne këtë mënyrë, parandalohet kthimi i rezultatit mëparshme. Ky tel është absolutisht i padukshëm nga jashtë. Pas kryerjes se  trajtimit ortodontik, përpiquni të ndiqni kontrollet që mjeku juaj rekomandon për ju.

Zakonisht, pacientët tanë të ortodoncisë familjarizohen me këtë tel brenda 1 jave dhe madje harrojnë ekzistencën e tij. Këto tela stabilizues nuk janë aq të trashë sa të ndikojnë në te folurin tuaj.

Sa më shpejt që të jetë e mundur, kontaktoni mjekun tuaj para se shtrirja e telit në dhëmb të ju shkaktoj  shqetësime.

Një zhvendosje  totale e fiksuesit mund të çojë në kthimin e një kryqi të dhëmbëve edhe brenda 1-2 ditëve. Për këtë arsye, caktoni një takim me mjekun tuaj për të pasur një të re sa më shpejt të jetë e mundur.

Preferohet që ky tel të mbetet në gojë se paku 5 vjet. Në disa raste, ajo duhet të përdoret përjetësisht po lidhur me këtë mjeku juaj do t’ju informojë në lidhje me këtë çështje.

Pajisjet e lëvizshme intraorale janë mjete të trajtimit ortodontik që mund të vendosen dhe hiqen në çdo kohë dhe mund të udhëheqin zhvillimin e dhëmbëve dhe nofullave. Aplikohet për të parandaluar shtrëngimet e nofullave dhe për t’ia lënë hapësirë dhëmbëve, sidomos gjatë periudhave kur dhëmbët e fëmijërisë fillojnë të dalin. Vend mbajtësit, pajisjet e përforcimit, pajisjet për zgjerimin e nofullave pajisjet për eliminimin e zakoneve qe i përkasin klasës së pajisjeve ortodontike të lëvizshme. Pajisjet e lëvizshme, të cilat zakonisht përdoren për të trajtuar çrregullimet e nofullës, preferohen për trajtim të hershëm.

Kjo procedurë nuk është e dhimbshme, por zgjeruesit dhe aplikimi i tyre do të shkaktojnë shqetësim tek pacienti. Pacienti do të ndiejë një presion.

Periudha i  trajtimit zgjat mesatarisht 1-1, 5 vjet. Kontrolli i mjekut kërkohet çdo dy javë.

Trajtimi Myobrace është një sistem aparatesh të ortodontisë me tre faza, të dizajnuara posaçërisht që ndihmon për të rregulluar zhvillimin e nofullave dhe pozicionin e tyre në lidhje me njëri-tjetrin. Me Myobrace, trajtohet një sistem parandalues i trajtimit ortodontik, problemet e zhvillimit të nofullës së sipërme dhe të poshtme dhe korrigjohen shprehitë e dobëta orale. Me këtë sistem, ai siguron shtrirjen e duhur të nofullave duke parandaluar faktorët e mundshëm të jashtëm (siç janë muskujt, shprehitë e gëlltitjes, buzët, frymëmarrja e pasaktë) që ndikojnë në zhvillimin e nofullës. Si DentAristo, ne jo vetëm që po zgjidhnim problemet tuaja dentare duke eliminuar simptomat me trajtimin e Miobracës, ne duke ecur një hap më tutje po e zbulojmë burimin kryesor të problemit.

Trajtimi Myobrace mund të aplikohet për të gjithë pacientët e moshës së fëmijëve që kanë shprehi të gabuara orale. Mund të zgjasë nga 1.5-3 vjet, në varësi të problemit të pacientit me zhvillimin e gojës dhe nofullës.

 • Shprehitë të frymëmarrjes me gojë
 • Struktura e pa balancuar e fytyrës dhe nofullës Në funksion (përtypja, të folurit, etj.) dhe tendosje në mbyllje
 • Thithja e gishtit, kafshimi i faqeve dhe buzëve, gëlltitja e gabuar
 • Strukturat e nofullës të vendosura tepër përpara ose prapa, dhe dhëmbët e vendosura përpara
 • Mos kontakti ose mbyllja anormale e dhëmbëve në nofullat e poshtme dhe të sipërme, humbje e hershme ose e vonshme e dhëmbëve të qumështit
 • Në raste të tilla si prania e dhëmbëve që kryqëzohen, pozicionohen në vendin e gabuar, ose nuk janë ne pozicionin e duhur

Fëmija juaj do të përdorë pajisjen Myobrace gjatë gjumit në nate, dhe deri në një orë gjatë ditës. Në disa raste, mund të kërkohen ushtrime shtesë dhe ushtrime (të tilla si një trajnime buzësh).

 • Me trajtimin Myobrace (ortodoncia Parandaluese), nofulla dhe dhëmbët e fëmijëve tuaj e fitojnë një pozicion të shëndetshëm dhe të duhur.
 • Shprehitë e këqija që do të dëmtojnë dhëmbët parandalohen me ketë trajtim.
 • Përmirëson pamjen fizike dhe për këtë arsye e rrit vetëbesimin e fëmijës suaj.
 • Parandalon shfaqjen e çrregullimeve të traktit të sipërm respirator.
 • Parandalon traumat që mund të ndodhin për shkak të pozicionimit të gabuar të dhëmbëve të sipërm të përparmë.
 • Parandalon thyerjet e dhëmbëve.
 • Kontribuon në trajtim ortodontik më të shkurtër dhe më të përhershëm që mund të kryhet në të ardhmen.

Jo. Nuk ka asnjë efekt anësor.

Kontrollet e mjekut duhet të bëhen një herë në muaj.