Logo Loading

X-RAY

Rëntgen Ortopan

Rëntgeni oropan (panaromik) është një llojë të radiografisë që mundëson identifikimin mjaftë të suksesshëm të dhëmbëve, të nofullës së poshtme dhe të sipërme, si dhe formacionet patologjike të kockave të nofullës. Karakteristika më e rëndësishme është zbulimi i të gjitha detajeve që janë të pamundur të vërrehen përmes shikimit me sy si dhe kontribuojnë në diagnostikimin dhe trajtimin e saktë nga mjeku. Për këtë arsye pas ekzaminimit të parë të pacinetit sipas kërkesave shërben si një prej metodave më të kërkuar në drejtim të përcaktimit të trajtimit.

panoramik-rontgen
panoramik-rontgen

X-RAY

Rentgen Ortopan

Panaromik röntgen oldukça başarılı bir şekilde dişleri,  alt ve üst çeneyi, çene kemiklerindeki patolojik oluşumları gösteren bir film türüdür. En önemli özelliği gözle görülmeyen tüm detayları hekimin önüne sermesi ve doğru teşhis ve tedaviye yardımcı olmasıdır. Bu yüzden hastanın ilk muayenesi sonrasında ihtiyaç dâhilinde tedavi yolunu belirlemek için en çok tercih ettiğimiz bir yöntemdir.

sefalometrik-rontgen

X-RAY

Rëntgen Cefalometrik

Rëntgeni cefalometrik është një llojë e rëntgenit dental që shërben për inçizimet gjithëpërfshirëse të kockave të kafkës në pozicionet të përparme, të pasme dhe anësore së bashku me indet e buta. Më së shpeshti kërkohet tek pacinetat me trajtim ortodontik apo tek rastet e kirurgjisë ortognatike.

sefalometrik-rontgen

X-RAY

Rentgen Cefalometrik

Sefalometrik röntgen  ön, arka ve yan pozisyonlarda kafa kemikleri ve yumuşak dokular aynı filmde görüntüleyebilen bir dental röntgen çeşididir.Gelişen teknoloji sayesinde özellikle ortodonti tedavilerin de Dijital ortamda planlamasına olanak sağlıyor. Dijital ortamda yapılan bir tedavi planlaması sayesinde hem tedavi süreci kayıt altına alınabiliyor hem ölçümler profesyonelce yapılabiliyor hem de gelişim süreci detaylıca görülebiliyor.

X-RAY

Rëntgeni 3D Tomografik CBCT

Kërkimet e fundit shkencore argumentojnë se rëntgeni panoramik e cila ka një përdorim mjaft të gjërë në fushën e stomatologjisë, është e pa mjaftueshme në detektimin e shumicës së sëmundjeve. Prandaj, shumë detaje që nuk mund të vërehen në rëntgenin panoramik mund të zbulohen vetëm nga tomografitë dentare 3D.

3d-rontgen-tomografi
3d-rontgen-tomografi

X-RAY

Rentgen Tomografik 3D CBCT

Son yıllarda yapılan birçok bilimsel araştırmada diş hekimliğinde çok yaygın olarak kullanılan panoramik röntgenlerin birok hastalık tespitinde yeterli olmadığıdır. Dolayısıyla Panoramik röntgenlerde görülemeyen birçok detay ancak ve ancak dental tomografilerle (3d röntgenlerle) tespit edilebilmektedir.

Video Sunumu

Numri kontaktues

+383 49 400 377

+383 38 728 600

E-mail

x-ray@dentaristo.com

Adresë

Rexhep Kabashi Nr.8, Bazhdarane Prizren/Kosovo
Buy a ticket for a medical conference
Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat