Logo Loading

Të gjithë dëshirojnë që dhëmbët e tyre të duken estetike dhe të shëndetshëm. Kristali dentar i njohur gjithashtu edhe si diamanti dentar, është bërë aplikimi më i kërkuar i estetikës stomatologjike të viteve të fundit  për ata që dëshirojnë të zbukurojnë dhëmbët e tyre me një pamje estetike dhe shkëlqyese.

Veçanërisht nga aspekti i paraqitjes së një buzëqeshje të dalluar ëshë shëndëruar në një nga akcesorët të pa shmangshëm të personazhave me famë.

Kristalet dentare, janë gurrët e  kristalit ose të diamantit që vendosen në sipërfaqen e dhëmbit me ngjitës të veçantë. Këto janë aksesorët e vendosura tek dhëmbët.

 

Pa shkaktuar ndonjë gërryerje në sipërfaqen e dhëmbit, stomatolgu juaj përmes ngjitësit të specializuar e vendos në një sipërfaqe të dukshme të dhëmbit të përzgjedhur nga ana juaj.

Kristali dentar i cili merr pjesë në fushën estetike dhe kozmetike të stomatologjisë, lehtësisht aplikohet tek dhëmbi i dëshiruar duke përfshirë të gjitha grup moshat.

 

Për shkak se gjendet në sipërfaqen e dhëmbit ekziston mundësia e rënies gjatë lëvizjeve thumbuese të tepruara; megjithatë kjo nuk paraqet ndonjë rrezik për dhëmbët tuaja.Në raste të tilla mund të ri vendoset sërish.

Kristali dentar mund të hiqet ne çdo kohë, dhe dhëmbët tuaj e rifitojnë pamjën e tyre të mëparshme me llakin e aplikar tek siperfaqja e dhëmbit.

Për shak se nuk kërkon ndonjë kujdesje të veçantë në të cilën do të mjaftonte kujdesi orale rutine ditore, kristali dentar nuk do të shkaktojë ndonjë dëmtim meqë edhe vendoset vetëm në sipërfaqe të dhëmbit.

Mund të ketë kristale dentare në treg që mund t’i vendosni vetë; megjithatë, materiali ngjitës nuk është në të njëjtën përmbajtje sikur ai që përdor mjeku juaj. Ky material ngjitës mund të lehtësojë grumbullimin e pllakave dhe të shkaktojë njollë të përhershme.